Furtunile violente, ploile torențiale și grindina au făcut ravagii în țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ploile torenţiale cu grindină, însoţite de vânt, au făcut mari ravagii în mai multe zone din țară. Cea mai gravă situaţie este în localitatea Cotul Morii, unde vântul a deteriorat acoperişurile a 25 case de locuit.

În raionul Hînceşti, ploaia a făcut ravagii în localităţile Sărăteni, Leuşeni şi Ivancea. Aici au fost afectate culturi agricole şi acoperişurile mai multor case de locuit.

În localitatea Cotul Morii vântul a deteriorat acoperişurile a 25 case de locuit. La faţa locului au fost solicitaţi salvatorii care au efectuat lucrări de pompare a apei din gospodăriile oamenilor şi au deblocat drumurile locale.

Prejudicii au fost înregistrate şi în mai multe localităţi din raionul Donduşeni. Aici au fost afectate culturi agricole şi acoperişuri din localităţile Pocrovca, Teleşeuca şi Crişcăuţi.

În satul Ţaul vântul a smuls ţigla metalică a unui depozit de cereale pe o suprafaţă de 175 de metri pătraţi. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze mărimea prejudiciilor materiale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...