Pavel Filip a cerut Ministerului Justiției să analizeze cadrul legislativ și să vină cu soluții în contextul invalidării alegerilor

Pavel-Filip-1000×600

În cadrul ședinței Guvernului din 29 iunie, premierul Pavel Filip a cerut ministrului Justiției, Victoria Iftodi, ca până pe 3 iulie să fie prezentată analiza cadrului legislativ în care s-au luat deciziile de invalidare a alegerilor locale.

„Am urmărit cu toții ultima săptămână care sunt deciziile instanţelor de judecată. Acestea au provocat multe tensiuni şi semne de întrebare. Am văzut şi declaraţiile partenerilor noştri externi dar şi reacţiile care au urmat. Iată de ce să solicit Ministerului Justiţiei, doamna ministru, să faceţi o analiză a cadrului legislativ şi prevederilor în baza cărora au fost luate aceste decizii de invalidare a alegerilor”, a declarat Filip.

De asemenea, Filip, a cerut să fie făcută o analiză a deciziilor care au fost luate înainte la solicitarea PSRM-ului, deoarece la baza deciziei instanţei au stat aceste elemente.

Totodată, Filip a anunțat că președintele Parlamentului va crea un grup în Parlament pentru a îmbunătăți legislația electorală.

Reamintim că, Curtea Supremă de Justiție a declarat nule alegerile noi locale din Chișinău, astfel au fost menținute deciziile anterioare ale Curții de Apel și judecătoriei Chișinău cu referire la invalidarea alegerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente