Un pretins inspector piscicol transnistrean a tras mai multe focuri de armă în câțiva pescari din zona de nord a țării. Autoritățile bat alarma

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control este îngrijorată de utilizarea armelor de foc de către structurile transnistrene în Zona de Securitate. Asemenea semnale au parvenit, potrivit reprezentanților Moldovei în CUC, din partea mai multor locuitori din sate ale raioanelor Florești și Soroca, supuși unor presiuni din partea autorităților transnistrene nerecunoscute în încercarea de a-i reține.

„Potrivit adresărilor parvenite, cetățeanul Kulikov Nicolai, care activează în calitate de inspector piscicol în cadrul „direcției privind controlul și supravegherea ecologică a Transnistriei”, raionul Camenca, în februarie 2018 a efectuat cinci focuri de armă în direcția oamenilor care pescuiau pe râu. În aprilie și mai curent, tot el a tras câte un for de armă din pistolul PM, cu scopul de a-i obliga pe pescari să tragă spre malul stâng al Nistrului”, se arată în adresarea Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control către toate componentele CUC.

Potrivit reprezentanților moldoveni în CUC, purtarea și aplicarea neconformă a armei de foc de către inspectorul nominalizat este „o provocare și destabilizează situația în sectorul de nord al Zonei de Securitate”. „Problema se complică și din cauza că în toate cazurile indicate mai sus aplicarea armei a fost îndreptată spre oameni”, se mai spune în adresare.

Tot în cadrul ședinței CUC care a avut loc ieri în orașul Bender sub președinția Copreședintelui delegației Federației Ruse (FR) Ilia Uvarov, Comisia l-a desemnat în funcția de observator militar din partea FR pe maiorul Pavel Kolecenkov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...