USMF a încheiat un acord de colaborare cu o universitate similară din Italia. Ce presupune acesta

univemed

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a semnat pe 28 iunie, un acord de colaborare internațională cu Universitatea Bicocca din Milano, Italia.

 

Partenerii acordului sunt: Grupul Spitalicesc Policlinico di Monza, Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga, Institutul de Cardiologie, Spitalul Internațional Medpark, Universitatea Titu Maiorescu și Spitalul Monzadin București, România, precum și Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Acordul de colaborare prevede cooperarea în domeniul activităților culturale, didactice, educaționale și de cercetare, în vederea atingerii unui standard înalt în tratamentul bolilor cardiovasculare. Pentru atingerea acestui obiectiv se va organiza instruirea personalului medical privind tehnicile procedurilor invazive și neinvazive, cursuri postuniversitare și programe de formare profesională în ecocardiografie, telemedicină, va fi încurajată realizarea de proiecte de cercetare și participarea la simpozioane și alte evenimente academice.

Prezentul Acord de colaborare interinstituțională s-a încheiat pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente