13:17:53 24.04.2024
Stiri

Un SECRET despre România care ar putea schimba istoria pe care o știm

Știri 28.06.2018 20:00 Vizualizări3355 Autor: Ziarul National
Un SECRET despre România care ar putea schimba istoria pe care o știm


Din anul 1995, după studii îndelungate, mai mulți cercetători americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populație dezvoltată, în România de astăzi.

Olimpul ar fi fost muntele Bucegi, unde se află și al doilea Sfinx de pe Pământ.

Homer scria că numai tracii știau să lupte călare și cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

În jurul anului 1400 I.C, se construiește în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi școală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoții Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare și al celor 12 constelații).

Platon și Socrate arătau că și Pitagora și-a completat studiile la Școala Zamolxiană. Atunci în Dacia erau cei mai de seama medici ai timpului.

Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaților, (Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuți ca Cimiry. S-au deplasat către Italia, Spania, Anglia și Irlanda și au fost cunoscuți sub denumirea de celți.

Scrisul apărut mai întâi în spațiul tracic și abia mai târziu în spațiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa. Pentru dispozitivele de măsurare a timpului foloseau cercul.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche și evoluată cultură de pe Pământ, anterioara celei Sumeriene. Aveau o corectitudine desavarsită, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.

Traco-dacii erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul.

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18,000 ani înainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnăcop de miner descoperit vreo dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăblițele de la Tartaria 6.000 ani înainte de Christos).

Tot aici s-a inventat arcul, au apărut primele furnale din Europa, și tot de aici au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciții, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmații, elenii (ahei și dorieni), fenicienii, etc.

Zona Nord-Dunareană (România de astăzi era un teren bogat, cu terenuri agricole, pășuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorității dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungați din vatra strămoșească și nici deznaționalizați.

Sursa: secretulcunoasterii.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md