‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCum reușește cooperativa „Il Bettolino” din Italia să cultive busuioc în sistem hidroponic

Cum reușește cooperativa „Il Bettolino” din Italia să cultive busuioc în sistem hidroponic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cooperativa socială „Il Bettolino” se află în provincia Emilia-Romagna (Italia) și a fost organizată în 1989 cu sprijinul municipalităților din provincie.

Scopul principal al cooperativei este să contibuie la promovarea integrării sociale a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor cu venituri reduse prin dezvoltarea expertizei în domeniul agriculturii, industriei, comerțului și servicii. În prezent, în cooperativă sunt angajați 27 de persoane cu dizabilități și 40 de persoane care participă la programul de integrare socială. Legumele cultivate asigură 80% din cifra totală de afaceri a acestei cooperative. Cu câțiva ani în urmă s-a alăturat cooperativei producătorilor de fructe și legume Agribologna.

Printre alte activități aici sunt cultivate busuiocul și ierburi pentru mirodenii crescute în hidroponice într-o zonă modernă cu efect de seră pe o suprafață de un hectar. Această cooperativă își vinde produsele direct în comerțul cu amănuntul.

Toți membrii cooperativei se concentrează pe tehnologia de cultivare a produselor calitative. Aceasta este una dintre puținele cooperative din provincie care cultivă busuioc pe o suprafață atât de mare. În prezent, busuiocul este cultivat atât convențional, cât și organic. Busuiocul organic este cultivat în ghivece umplute cu pământ. În anul 2017, au fost produse 450 mii de vase. Busuiocul organic este certificat de compania „Vivi Verde Bio”.

În sera, în care se cultivă busuiocul, se utilizează tehnologii ecologice, incluzând cogenerarea și protecția integrată a plantelor. Pentru iluminatul serelor se utilizează lămpile LED, electricitatea pentru ele, precum și căldura pentru încălzire sunt furnizate de o întreprinderea la prețuri reduse. Serele sunt încălzite datorită biogazului format în timpul descompunerii deșeurilor din întreprinderile municipale. Acest lucru reduce consumul de combustibil și reduce impactul asupra mediului. Cooperativa dispune de certificatul ISO 1401 pentru cultivarea busuiocului în ghivece și bazine, precum și pentru ambalarea acestora.

Semănarea busuiocului se face prin însămânțarea automată pe suprafața substratului din ghivece. La sfârșitul fiecărui ciclu de cultivare, plutele sunt sterilizate și reutilizate în conformitate cu cerințele privind calitatea și protecția mediului, precum și luând în considerare sistemul HACCP. Busuiocul este vândut în stare proaspătă, tăiat sau în ghivece, iar o parte din produse sunt procesate la fața locului în pesto. Aproximativ 70% din produse sunt vândute în cafenele și restaurante, deși acum câțiva ani, producătorii au fondată cooperativa dată în colaborare cu o compania din Liguria pentru a crea marca „Amici în Campo”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›