/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ A fot creată mișcarea de rezistență. Liderii PAS și PPDA amenință cu proteste săptămânale

missing
27 iunie 2018, ora 20:13

Liderii mișcării de rezistență au înaintat autorităților o listă cu revendicări.

Validarea alegerilor la Chișinău. Anularea sistemului Mixt. Trei: demisia și urmărirea penală a președintelui CSJ, și a celorlalți judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor. Acum trebuie să ne unim cu toții, toți cetățenii liberi, demni care nu vor să trăiască peste câțiva ani în dictatură deplină. Vă îndemnăm să vă alăturați mișcării de rezistență a cetățenilor „Acum””,, a declarat Maia Sandu, președinta PAS.

Liderii mișcării de rezistență au îndemnat cetățenii să se implice și să creeze celule de rezistență în fiecare localitate și să mobilizeze lumea la proteste. Președintele PPDA a spus că au luat în calcul și eventualele provocări.

Știm că și de această dată vor fi dificultăți. Se va bloca drumul, de vor loca drumurile naționale și cele din oraș. Dar trebuie să depășim aceste obstacole,aceste dificultăți”, Andrei Năstase, președinte PPDA.

La mișcare s-au alăturat mai mulți reprezentanți ai partidelor de opoziție și ai societății civile.

Cel mai important pentru un stat de drept este suveranitatea poporului de a putea alege, de a putea decide. Pentru noi, acest drept deja nu mai există odată cu invalidarea alegerilor”, Lilian Carp, deputat PL.

Trebuie să înțelegem că recuperarea democratică se face nu la televizoare, nu în fața monitoarelor, ci cu efortul fiecăruia dintre noi. Sunt aici alături pentru că trebuie să mă solidarizez cu acest apel important pentru societate. Pentru că dacă nu-l facem, toți vor înțelege că noi acceptăm și tolerăm tot ceea ce s-a întâmplat”, Igor Munteanu, directorul Executiv IDIS „Viitorul”.

Aceasta nu este o mișcare ce își propune preluarea puterii – este o mișcare ce își propune distrugerea acestui regim și să obținem libertatea de a alege pe cine dorim noi”, Arcadie Barbăroșie, directo Executiv „Institutul de Politici Publice”.

Membrii Mișcării de rezistență au spus că vor protesta vineri în fața CEC, atunci când comisia va lua act de hotărârile instanțelor prin care nu au fost validate alegerile. Liderii protestatari au anunțat următoarea manifestație pentru ziua de duminică, ora 14:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram