Helsinki, posibilă locație pentru un summit Trump-Putin. Liderii europeni, îngrijorați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Capitala Finlandei Helsinki este considerată drept posibilă locație pentru un summit între președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin, a declarat marți un oficial american, relatează Reuters.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că este posibil ca Donald Trump să se întâlnească cu omologul său rus „într-un viitor nu prea îndepărtat” după vizita consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe John Bolton la Moscova în această săptămână, potrivit Agerpres.

Mass-media din Rusia au citat Kremlinul care a declarat săptămâna trecută că nu există planuri pentru o întrevedere cu Trump înaintea summitului NATO de la Bruxelles din perioada 11-12 iulie. Trump este aşteptat să participe la acest summit.

În urma acestei informații, liderii europeni se declară îngrijorați privind întâlnirea dintre președintele Trump și Putin, scrie CNN.

Perspectiva unei întâlniri cu Putin, pe care Trump a menționat-o pentru prima oară în timpul unei convorbiri telefonice în martie, a stârnit valuri de consternare printre liderii europeni. Unii oficiali se tem că campania de izolare a Moscovei pentru activitățile sale destabilizatoare ar putea fi desființată rapid de șeful de la Casa Albă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...