Pompierii austrieci au donat 8 autospeciale de intervenție pentru localitățile rurale din R.Moldova// VIDEO

Pompierii voluntari din Austria au donat opt autospeciale de intervenție pentru localitățile rurale din țara noastră, unde sunt create posturi voluntare de salvatori și pompieri. Primele patru autospeciale vor merge în localitățile Larga, Capacilia, Colibaș și Selemet, acolo unde autoritățile publice locale vor crea condiții de dezvoltare a posturilor voluntare de pompieri.

Alte patru vor fi gata să suplinească servantele de luptă a următoarelor posturi de salvatori care vor fi lansate în satele din Republica Moldova.

Cooperarea între IGSU și voluntarii austrieci durează mai bine de 6 ani, specialiștii noștri reușind să prea practici europene în domeniul promovării și dezvoltării voluntariatului în Republica Moldova.

În baza programului de colaborare, voluntarii austrieci au reușit să aducă în Republica Moldova 38 de autospeciale de intervenții, care au completat baza tehnico materială a mai multor posturi de salvatori și pompieri din regiunile rurale ale țării.

La ceremonia de transmitere a autospecialelor au participat șeful IGSU Mihail Harabagiu, ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger, conducătorul echipei de voluntari din Austria, Hans Kohler, dar și reprezentanții autorităților publice locale.

Conform programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale, în țara noastră urmează să fie lansate până în anul 2020, peste 100 de stații.

La moment datorită IGSU și autorităților publice în Republica Moldova funcționează peste 40 de posturi de pompieri și salvatori cu implicarea persoanelor civile. Aceste servesc sursa prima de intervenție în caz de situații excepționale, până la venirea echipelor specializate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.