(vox) „Se putea mai bine din partea mea și mai rău din partea ministerului”. Cu ce impresii au rămas absolvenții după ce au primit rezultatele examenelor

BAC 2018 (25)

Pentru absolvenții claselor a XII-a dimineața a început mai devreme decât de obicei. Astăzi, 27 iunie, aceștia și-au primit rezultatele examenelor de bacalaureat. Unii au rămas profund decepționați de verificare, alții însă au spus că notele au fost o surpriză plăcută. Iată cu ce impresii au rămas tinerii după ce și-au văzut notele!

dana

 

 

Dana Siminițchi

Primul lucru de care m-am bucurat a fost obiectivitatea. Sinceră să fiu, sunt în totalitate mulțumită de modalitatea în care am fost evaluată și nu am mai simțit aceeași subiectivitate ca în liceu. Cel mai important e faptul că am primit rezultatele proporționale cu tot efortul și timpul

depus.

 

 

 

 

catalina

Cătălina Rotaru

catalinaAm avut așteptări mai mari, ca orice elev cred. La limba română, ca întotdeauna, verificarea a fost superficială, cu puncte scăzute din senin. O să dau la contestare 2 lucrări pentru că sunt unele erori în verificare. În rest, rezultatele nu diferă cu mult de realitate și reflectă adecvat cunoștințele elevilor.

liviu

 

 

 

Liviu Chirilov

Ceea ce ține de verificarea obiectelor realiste, pot spune că a fost una obiectivă și că elevul a fost punctat în conformitate cu baremul dat. La capitolul obiectelor umaniste, metodologia după care a fost efectuată evaluarea examenului nu a fost una tocmai clară, deși avem un barem de notare stabilit, unii itemi păreau sa fie depunctați doar din cauza neconcordanței opiniei verificatorului și elevului evaluat. Pot spune că sunt parțial mulțumit de modul în care a fost efectuată evaluarea elevilor, deoarece chiar și după verificarea lucrării de către 2 evaluatori s-au comis greșeli în punctare.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

 

Ana Belibova

Pot afirma că sunt mulțumită de rezultate, mă așteptam controlul lucrărilor să fie mult mai strict, însă am rămas plăcut surprinsă de media mea și pot spune că am fost evaluată pe merit. Sper că și alții nu au rămas dezamăgiți de rezultatele lor!

 

natalia

 

 

Natalia Moraru
Rezultatele la BAC? Asta e despre cum m-am trezit la 5 și abia de puteam ține ochii deschiși am accesat acel portal și mi-am văzut notele? Clipe de speranță că poate poate totuși evaluatorii au fost mai indulgenți. Și de frică ca nu cumva materialele de pregătire pentru sesiune, pe care le-am aruncat, să îmi fie necesare pentru sesiunea suplimentară. Sincer, se putea mai bine din partea mea, și totodată se putea și mai rău din partea ministerului (avem noi obiceiul de avea așteptări negative).Totuși, eu sunt okay cu rezultatul meu!

 

 

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Arina Reșitca

După părerea mea, rezultatele la BAC reflectă cunoștințele fiecăruia dintre noi. Un factor important, pe care l-am conștientizat după ce mi-am aflat rezultatele este atenția, de care din păcate, eu nu am dat dovadă. La limba și literatura română și la limba franceza, verificatori au fost duri, nu au fost acceptate propriile păreri, la itemii la care s-a cerut aceasta. În rest, totul a fost conform așteptărilor mele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente