/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Protest la ministerului Justiției. Manifestanții au cerut demisia judecătorilor care au aprobat decizii privind alegerile

missing
26 iunie 2018, ora 18:20

Nu au dreptul să anuleze aceste voturi, pentru că oamenii au ales. Trebuie să anuleze toate hotărârile – justiția și să facă pace între popor și oameni”.

Nu am cu ce mă încălța, nu am ce mânca. M-o scos nevoia și m-o scos necazul din casă”.

Oamenii aceștia s-au săturat să umble pe drumuri, nu au o bucată de pâine pe masă. Nu au cu ce să trimită copiii la școală”.

Manifestanții au cerut ca judecătorii să fie scoși din funcție și să fie trași la răspundere. Pentru a calma spiritele, în fața protestatarilor a ieșit secretarul de stat, Nicolae Eșanu, care a precizat că ministerul Justiției nu poate intenta dosare penale.

Dvs. ați venit să discutăm ceva care să ducă la un rezultat sau să strigăm așa? – Vrem reforme! – Foarte bine, atunci haideți să încercăm să discutăm”, Nicolae Eșanu, secretar de Stat, ministerul Justiției.

Eșanu a promis însă că va înainta CSM-ului un demers cu privire la deciziile luate de instanțe în cazul alegerilor locale din 3 iunie.

Noi remitem la Inspecția Judiciară un demers pentru a se examina în ce măsură judecătorii se fac responsabili”, a precizat Eșanu.

Cei de la CSM au precizat pentru TV8 că nu au primit vreun demers.

Nu am primit vreun demers și nici nu ne-am autosesizat. Nu am discutat, abia ieri s-a adoptat decizia. Așteptăm să vedem cum vor derula evenimentele”, Nicolae Clima, Inspector Judecător Principal, inspecția Judiciară, CSM.

Protestul a durat în jur de două ore, după care oamenii s-au îndreptat spre sediul primăriei.

Reporter: Ana Sîrbu;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram