Protestatarii se adună pentru schimb de idei. Vor sa organizeze proteste mai creative

35296560_10204971234595847_8155064201182707712_n

După ce pe rând Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție nu au validat mandatul de primar a lui Andrei Năstase, în Chișinău au loc proteste. Pentru ca aceste acțiuni să fie cât mai eficiente, protestatarii organizează astăzi, 26 iunie, o întâlnire, unde vor face schimb de idei pentru a rezista creativ.

„Situațiile fără precedent cer un răspuns fără precedent. Ne adunăm să facem schimb de idei despre cum putem rezista creativ și ce putem face în cadrul protestului permanent. Cum ne organizam, cum amenajam locul, cine și cu ce poate contribui”, se arată în descrierea evenimentului.

Întâlnirea va avea loc astăzi la Cafeneua Guguță, începând ora 18.30.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

Reamintim că, ieri, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a luat decizia finală în privința mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase. Astfel acesta rămâne fără mandat de primar, alegerile fiind considerate nule. Dosarul validării alegerilor locale noi din Chișinău a fost examinat în instanță supremă după ce Judecătoria Chișinău, iar mai apoi Curtea de Apel Chișinău nu au validat mandatul de primar a lui Andrei Năstase. Motivul invocat de instanță ar fi fost agitația electorală pe care a făcut-o Năstase pe Facebook prin intermediul liveurilor realizate în ziua alegerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente