Un român a dat de belea la vama Leușeni, încercând să intre în Moldova cu un Audi cu acte false, cumpărat în ajun cu 850 de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un român și-a cumpărat de la un conațional de-al său un automobil Audi A4 pentru care a achitat doar 850 de euro. Atunci însă când a vrut să intre pe teritoriul Republicii Moldova la volanul noii sale achiziții, s-a dovedit că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă semne de falsificare. Acest fapt a fost depistat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni în timpul procedurii de control.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 25 iunie curent pe sensul de intrare în Republica Moldova. În timpul examinării actelor automobilului Audi A4, cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești, condus de un cetățean al României, s-a constatat că certificatul de înmatriculare al mașinii nu era autentic. Supus audierii, tânărul în vârstă de 28 ani a comunicat inspectorilor Poliției de Frontieră modul cum a procurat automobilul și necunoașterea sa despre cele depistate.

Potrivit lui, negocierile de vânzare-cumpărare au fost duse pe o rețea de socializare, iar încheierea înțelegerii s-a realizat pe teritoriul Italiei, cu o persoană din orașul Târgul Jiu, România. Cele două părți nu au întocmit vreun act ce ar confirma în detalii acordul care a avut loc.

Astfel, contra sumei de 850 de euro a intrat în posesia vehiculului reținut în punctul de trecere, ca ulterior să fie indisponibilizat pe teritoriul PTF Leușeni.

Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare și transmis către expertiză. Polițiștii de frontieră cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Bărbatul riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...