Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ceban, într-un gând cu Dodon,…

Ceban, într-un gând cu Dodon, pe Facebook: „Decizia CSJ creează un precedent extrem de periculos”

Socialistul Ion Ceban afirmă că invalidarea alegerilor de instanțele de judecată din R. Moldova denotă că justiția ar fi selectivă și subordonată politic. Asemeni liderului neoficial al PSRM, Igor Dodon, acesta susține că decizia CSJ „creează un precedent extrem de periculos”.

Poziția față de deciziile instanțelor în dosarul alegerilor, care au scos mii de oameni în stradă în ultima săptămână, Ion Ceban a exprimat-o pe Facebook. Acolo, consilierul municipal mai scrie că a fost cel care începând din 2009 a informat personal toți comisarii europeni să nu admită „punerea în aplicare a unor asemenea precedente, a dublelor standarde”.

„Anume aceste guvernări au fost și sunt dependente financiar și politic direct de Dvs. și ați putea interveni pentru a stopa derapajele „istoriei de succes”. Anume aceste guvernări au discreditat noțiunea de „european”, „democrație” și „acquis comunitar”. Și toate aceste lucruri au continuat pînă la situația actuală. Se va întoarce bumerangul si de aceasta data, exact ca și în acest caz. Nu știu cine a făcut acest spot, dar esența e anume aceasta”, punctează Ceban.

În hotărârea motivată a Judecătoriei Chișinău din 19 iunie, judecătoarea Rodica Berdilo își argumentează decizia  de invalidare a alegerilor pe motiv că, atât Andrei Năstase, cât și Ion Ceban, au făcut agitație la 3 iunie, impactul căreia a fost de ordinul zecilor de mii.  Decizia a fost menținută până la CSJ, care a pronunțat la 25 iunie o încheiere irevocabilă. În încheierea respectivă se menționează că  PSRM „nu a indicat în cererea de recurs niciun temei de drept în vederea declarării recursului” împotriva deciziei instanței de apel,