/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Cinci tineri, condmnați la închisoare pentru jefuirea a patru instituţii de învăţământ din ţară

missing
26 iunie 2018, ora 12:04

În perioada lunilor februarie – martie 2015 tinerii au spart sediile și au sustras echipament tehnic și muzical din gimnaziile „Dolna”, „Dmitrie Cantemir” şi Liceul „Zubreşti” din raionul Străşeni. De asemenea ei au pătruns în Gimnaziul „Mihai Eminescu” din satul Jevreni, raionul Criuleni. Până a fi reţinuţi, agresorii au reuşit să înstrăineze o parte din obiectele sustrase din şcoli.

Procurorii au demonstrat că după ce indivizii au pătruns în incinta instituțiilor de învățământ ei au atacat doi paznici. Unuia dintre aceștia i-au fost aplicate multiple lovituri cu o ţeavă metalică, în urma cărora paznicul s-a ales cu o serie de traumatisme.

Ulterior, inculpații s-au năpustit şi asupra unui locuitor al satului Zubreşti chiar la poarta propriei gospodării. Ei l-au lovit crunt cu pumnii și picioarele, iar mai apoi l-au numit cu cuvinte necenzurate.

Inculpații sunt locuitori ai raioanelor Leova și Călărași și au vârstele cuprinse între 20 şi 24 de ani. Prin sentința instanței de judecată aceștia au fost obligați să restituie pagubele pricinuite prin infracțiune. Sentința a fost cu drept de atac în condițiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram