(video) Andrei Năstase rămâne fără mandat de primar. Curtea Supremă de Justiție a pronunțat decizia finală

hhhh

Astăzi, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a luat decizia finală în privința mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase. Astfel acesta rămâne fără mandat de primar, alegerile fiind considerate nule.

„Moldova va fi cunoscută în lume prin invalidarea unor alegeri, prin un furt al votului. Acum gândiți-vă cine este benificiarul acestui furt? Democrația în Moldova pare a nu mai avea nicio șansă, dar totul depinde de noi. Dacă vom îngenunchea în seara asta, vom rămâne fără viitor. Vă îndemn să rămânem aici să scandăm „jos mafia!”. Noi rezistăm! Prieteni, să știți că asta nu e totul, el este în stare de orice. Astăzi am primit niște mesaje, am fost avertizat că nu sunt în siguranță, eram pe punctul să mă clarific dacă era cazul să rămân și am decis să rămân. Trebuie să știți că nimeni dintre voi nu e în siguranță atâta timp cât i-ați încălcat interesele. Această canalie este în stare de orice”.

În timp ce CSJ lua decizia, în fața Curții Supreme de Justiție mai mulți oameni au protestat, cerând ca să nu le fie furat dreptul de vot și alegerile să fie validate.

Dosarul validării alegerilor locale noi din Chișinău este examinat în instanță supremă după ce Judecătoria Chișinău, iar mai apoi Curtea de Apel Chișinău nu au validat mandatul de primar a lui Andrei Năstase. Motivul invocat de instanță ar fi fost agitația electorală pe care a făcut-o Năstase pe Facebook prin intermediul liveurilor realizate în ziua alegerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente