/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CM 2018: Polonia, învinsă de Columbia cu 3-0 şi eliminată

24 iunie 2018, ora 23:16

Potrivit Agerpres, „Los Cafeteros”, care au debutat cu stângul la turneul din Rusia, 1-2 cu Japonia, s-au impus prin golurile marcate de Yerry Mina (40), Radamel Falcao (70), Juan Guillermo Cuadrado (75).

În prima repriză, cele două echipe au căutat punctele slabe, dar au sfârşit prin a se anihila reciproc, deşi sud-americanii au avut mai mult iniţiativa. Prima ocazie notabilă a venit abia în min. 36, când Cuadrado a pătruns pe flancul drept, dar şutul său-centrare a fost respins de portarul Szczesny, coechipierul său de la Juventus.

Columbia a deschis scorul în min. 40, când fundaşul Yerry Mina a reluat cu capul, din centrarea lui James Rodriguez.

Echipa antrenată de argentinianul Jose Pekerman a început mai bine şi repriza secundă, dar şuturile lui Quintero şi Falcao s-au dus în afara porţii. Nici James Rodriguez (53) nu a avut mai multă şansă, fiind blocat de Bednarek, în timp ce Quintero (56) nu s-a ales decât cu un corner.

Polonia putea schimba soarta partidei în min. 58, când Lewandowski a rămas singur cu Ospina, dar a fost blocat excelent de acesta.

Columbienii s-au desprins în min. 70, când Falcao a fost angajat excelent de Quintero şi l-a învins pe portarul polonez cu un şut cu exteriorul. Pentru ”El Tigre” a fost primul său gol la Cupa Mondială, deoarece la ediţia din 2014 a lipsit, fiind accidentat.

Sud-americanii au tranşat soarta meciului în min. 75, când Cuadrado a scăpat pe contraatac, după o pasă de la James Rodriguez şi a marcat fără probleme.

Polonezii nu au reuşit nici măcar golul de onoare, deoarece Uribe (81) a blocat salvator la şutul lui Krychowiak, iar Ospina a respins de sub transversală (88) şutul lui Lewandowski, de la 22 de metri.

Columbia putea să mai marcheze o dată, dar Bednarek (84) a respins din faţa porţii goale mingea trimisă cu călcâiul de Uribe.

Polonia nu a trecut niciodată de grupă după ce a pierdut primul său meci la o ediţie a Cupei Mondiale, iar acum speră să obţină măcar o victorie, în ultimul meci din grupă.

Cele două echipe nu s-au întâlnit până acum într-un meci oficial, dar au disputat cinci partide amicale, Columbia câştigând-o pe ultima, cu 2-1, la Chorzow, în 2006.

Nawalka a jucat ultimul său meci la naţională (34 selecţii) în 1980, într-un meci amical câştigat de Polonia cu 4-1 la Bogota.

În celălalt meci al grupei, disputat tot duminică, Japonia şi Senegalul au terminat la egalitate, 2-2. Ultimele jocuri din grupă vor avea loc pe 28 iunie, Japonia – Polonia, la Volgograd (Volgograd Arena), şi Senegal – Columbia, la Samara (Samara Arena). În afara Poloniei, celelalte trei echipe au şanse de calificare în optimi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram