18:23:11 28.03.2024
Stiri

ZI NEAGRĂ pentru principalul partid de la guvernare: „Sunt foarte supărat...”

Politică 26.07.2015 17:55 Vizualizări5671 Autor: Ziarul National
ZI NEAGRĂ pentru principalul partid de la guvernare: „Sunt foarte supărat...” mediafax


Ion Iliescu nu a fost de acord cu retragerea lui Victor Ponta din fruntea partidului, dar nici cu ideea ca Rovana Plumb să preia partidul şi l-a votat pe Liviu Dragnea în cadrul Comitetului Executiv al PSD.

„Dl. preşedintele Iliescu, în vervă ca de obicei. I-a spus domnului premier Victor Ponta că este foarte supărat pe el pentru că nu a anunţat şi nu s-a consultat cu el înainte de a lua această decizie. Dl. preşedinte Iliescu a fost supărat şi a spus că e o mare responsabilitate pe care o are şi că tot guvernul şi partidul depind de poziţia, decizia pe care o ia Victor Ponta în calitatea lui de prim-ministru. Şi că în faţa acestei situaţii, gesturile sau deciziile trebuie să fie luate în urma consultării cu colegii", a delarat la B1 TV Rovana Plumb.

Înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, Iliescu afirmase în exclusivitate pentru gândul că Ponta nu l-a informat că se va retrage din fruntea partidului, catalogând acest gest drept o „greşeală”.

„Era firesc ca el să aibă întâi un dialog cu conducerea colectivă a partidului şi să urmeze această decizie personală printr-o consultare, ceea ce n-a făcut-o şi nu este bine. Fără îndoială este o greşeală din partea lui Victor Ponta. Era firesc să existe o deliberare, cel puţin în executivul său, nu a fost bine, nu a fost bine. Este un moment de cumpănă care îl priveşte pe el pe de o parte, dar şi conducerea partidului care ar trebui să reflecteze asupra modului în care va acţiona în continuare. Nu, nici vorbă, sunt deja ani care mă despart ca generaţie, dar sunt alături de partid şi conducerea sa, sunt sigur că se vor găsi soluţii pentru a ieşi din acest moment de cumpănă. Trebuie neapărat să fie un forum de dezbatere a acestei situaţii, prima dată în conducerea restrânsă şi apoi într-un forum mai larg. Nu ştiu dacă o să fie nevoie de Congres, este o chestiune care trebuie deliberată în cadrul Comitetului Executiv. Nu mi-a spus nimic Ponta”, declarase pentru gândul Ion Iliescu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md