16:02:45 29.03.2024
Stiri

Iubiri celebre // Regele imperiului Hollywood

Social 26.07.2015 16:40 Vizualizări2512 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // Regele imperiului Hollywood sursa: google.ro

Actori consacrați // Clark Gable și nevestele lui

Se trage dintr-o familie de origine germană. Primele noțiuni de actorie le primește de la Josephine Dillon, care i-a fost profesoară de dicție.

Primul îndrumător – prima soție

L-a susținut material pe proaspătul actor, mai tânăr decât ea cu 17 ani. S-au căsătorit în 1924. Ea a deschis studioul de teatru „Dillon Stock Company”, reușind să-l lanseze și în filme mute. În 1928, actorul era aplaudat pe Broadway, în 1929 au divorțat în Mexic, dar actul nu a fost recunoscut în Statele Unite.

Acuzat de bigamie

Deja în viața lui apăruse Maria (Ria) Langham, mai în vârstă tot cu 17 ani, o miliardară texană, de care se îndrăgostise. Clark Gable a reușit să divorțeze legal în 1930. Femeia moștenise averea unui soț bogat, decedat de curând, și avea doi copii. Clark era mereu în căutarea unei femei puternice care să-l susțină. S-au căsătorit înainte cu o zi de pronunțarea divorțului de Josephine și Gable a fost acuzat de bigamie. Actul a fost anulat. S-au recăsătorit peste câteva luni. A fost una dintre perioadele de succes ale celor doi.

Din floare în floare

El cunoștea însă în aceeași perioadă și alte actrițe frumoase. După o legătură discretă cu Loretta Young, are o fiică nelegitimă. Gable primește Premiul Oscar în 1935, însă era nefericit alături de Ria și în același an s-au despărțit. Divorțul lor s-a terminat în 1939, când era deja îndrăgostit de Carole Lombard.

Carole Lombard

În același an se căsătorește cu marea dragoste a vieții sale, alături de care trăiește fericit doar trei ani. Întorcându-se dintr-un turneu de strângere de fonduri pentru sprijinirea aliaților, Carole moare într-un accident de avion. Zdrobit de durere, începe să bea. Se înrolează voluntar în armată, plecând pe front în Europa. Niciodată nu a mai iubit la fel de puternic.

După război

Revine la studiourile de filmare și în 1948 devenea din nou favoritul publicului. Prin durere, Gable știa să treacă singur, succesul însă trebuia să fie însoțit de o femeie, așa că în 1949 surprindea cu o nouă soție, Lady Sylvia Ashley.

Iarăși căsătorie

Ambii erau la a patra căsătorie. Gable a regretat curând alegerea făcută, căci nu se potriveau, probabil își dorise să fie căsătorit cu o reprezentantă a nobilimii. A început să bea din nou, să fie nervos. Sylvia petrecea mult timp cu familia ei, simțindu-se neglijată. El n-a avut însă curaj să-i ceară divorțul decât peste doi ani, ea a așteptat să se răzgândească, în cele din urmă l-a părăsit și a înaintat actele de divorț. Gable i-a plătit o sumă importantă ca despăgubire. În 1952, actele de divorț erau finalizate.

Kay, ultima soție

Venit în permisie acasă de pe front, a zărit-o pe strada pe Kay Williams și a invitat-o la ferma lui, au avut o aventură de un an și s-au despărțit prieteni. Timp de 10 ani nu s-au mai văzut. Kay s-a căsătorit și a avut doi copii, Clark s-a însurat cu Lady Sylvia Ashley. În 1953, mariajul lui Kay a început să se distrugă, au avut un divorț urât. Peste un an, el o invită la cină și de atunci nu s-au mai despărțit.

A început o perioadă de calm pentru Gable, era pentru prima dată fericit după moartea lui Carol. Totuși, noua lui soție semăna cu ea. El i-a iubit enorm copiii, cei doi băieți l-au îndrăgit.

În 1960, Kay era însărcinată și amândoi așteptau cu bucurie primul lor copil. La 6 noiembrie, însă, Clark Gable suferă un atac de cord, iar peste zece zile, moare și Kay îl înmormântează alături de Carole, marea sa iubire. Fiul lor nu și-a cunoscut tatăl.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md