Naţionala Moldovei va întâlni reprezentativele din Ţara Galilor, Austria, Serbia, Irlanda şi Georgia în cadrul Grupei D.

Cu selecţionatele Irlandei şi Serbiei, Moldova nu a jucat niciodată, nici în partide oficiale, nici amicale. Pentru naţionala balcanică joacă vedeta echipei Chelsea Londra, Branislav Ivanovic.

Selecţionata Ţării Galilor, care îl are în componenţă pe Gareth Bale, vedeta celor de la Real Madrid, s-a întâlnit cu Moldova în preliminariile EURO 96. La Chişinău, pe Stadionul Republican, Moldova a câştigat cu 3-2. Marcau în acel meci, Rebeja, Secu şi Pogorelov. În timp ce la Cardiff, Ţara Galilor a câştigat cu 1-0.

Austria este un adversar pe care l-am întâlnit şi în campania pentru EURO 2016. La Chişinău, Moldova a pierdut cu 2-1. Tot cu austriecii ne-am întâlnit şi în preliminariile EURO 2004, când tricolorii au învins cu 1-0 la Tiraspol prin golul lui Frunză şi au cedat cu 2-0 la Viena.

Cu selecţionata Georgiei, tricolorii au jucat ultima dată într-un amical la Tbilisi în 2011, pierdut cu 2-0. În total s-au disputat zece partide între cele două echipe. Moldova având avantaj la victorii - 5, au mai fost 2 remize, iar Georgia a câştigat 3 meciuri.

Naţionala României reîntâlneşte Danemarca, formaţie de care se leagă unul dintre cele mai grele momente ca selecţioner ale lui Anghel Iordănescu. În preliminariile pentru Euro 2004, tricolorii conduşi de pe bancă de actualul selecţioner au pierdut calificarea în ultimul meci, după ce Laursen a egalat, la Copenhaga, în minutul 5 al timpului adiţional al meciului direct. Mai mult, în tur, la Bucureşti, danezii au învins cu un neverosimil 5-2. În ultimul meci, la Copenhaga, tricolorii aveau nevoie de victorie, iar danezilor le ajungea remiza. Celelalte adversare din Grupa E sunt Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan.

În Grupa A, cele mai tari echipe sunt Olanda, Franţa şi Suedia. Portugalia şi Elveţia este duelul aşteptat în Grupa B. Germania pare să aibă o simplă formalitate, singurul adversar cu nume fiind Cehia. În Grupa F vom avea duelul dintre Anglia şi Scoţia. Grupa G ne va pregăti derby-ul european, reeditarea finalei Campionatului European din 2012, între Spania şi Italia.  Belgia, Bosnia şi Grecia sunt echipele care contează în Grupa H. Meciuri echilibrate se prevăd în Grupa I, unde sunt Croaţia, Islanda, Ucraina, Turcia şi Finlanda.

Cele 52 de reprezentative au fost împărţite în nouă grupe (7 grupe de câte 6 şi două grupe de 5). Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la Campionatul Mondial, în timp ce 8 selecţionate clasate pe locurile secunde vor juca la baraj. 

Primele meciuri din faza grupelor vor avea loc între 4 şi 6 septembrie 2016, iar ultimele – 8-10 octombrie 2017.