Mesaj din partea cancelarului german Angela Merkel pentru Iurie Leancă și PPEM

Cancelarul german Angela Merkel a ținut să transmită un mesaj către Iurie Leancă și Partidul Popular European din Moldova, cu ocazia Congresului de constituire a acestuia, menționând că evenimentul are loc  „într-o perioadă extrem de dificilă pentru țară”, iar prin crearea partidului  Leancă își asumă „responsabilitatea democratică pentru viitorul mai bun al oamenilor din Republica Moldova”.

Urmăriți mai jos mesajul integral rostit la Chișinău de către Peter Tauber, Deputat in Bundestag:

„Cu ocazia Congresului de constituire al Partidului Popular European din Moldova, Vă transmit atât din partea mea personal, cât și din numele Partidului Creștin-Democrat din Germania, cele mai calde salutări și urări de bună desfășurare a lucrărilor congresului. Totodată, sunt mandatat să Vă transmit, în mod cu totul aparte, salutări sincere din partea Doamnei Dr. Angela Merkel, Președintelui Partidului.

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru țară, Dumneavoastră Vă asumați responsabilitatea democratică pentru viitorul mai bun al oamenilor din Republica Moldova.

Știm bine ambii că suntem uniți prin valori comune, dar și prin responsabilități comune în Europa.

Doresc să Vă încurajez pe Dumneavoastră personal și Partidul pe care îl reprezentați în atingerea scopurilor pe care vi le-ați propus, în special cele referitoare la consolidarea statului de drept, combaterea corupției și dezvoltarea economică a țării, care sunt în egală măsură decisive prin continuitatea lor ca și atingerea perspectivei de a deveni membru al Uniunii Europene. În acest sens, doresc să Vă asigur că puteți conta plenar pe susținerea mea.

Comuniunea noastră politică este puternică doar atunci, când este unită; Vă urez ca această apropiere umăr la umăr cu Partidul Popular European și cu partidele partenere din statele europene să Vă reușească, se menționează în cuvântul de salut din partea Secretarului General al Partidului Creștin-Democrat din Germania (CDU), Dr. Peter Trauber, deputat în Parlamentul Germaniei”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.