/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ „Noi nu suntem deacord cu Mitropolia”. Ce spun sătenii din Ghidighici, acolo unde își are parohia Maxim Melinti

missing
22 iunie 2018, ora 19:33

Vestea că preotul Maxim Melinti nu va putea face slujbe în biserica din sat i-a șocat pe locuitorii din Ghidighici.

Sunt șapte ani de când este venit părintele Maxim în sat, este un preot foarte bun, un pastor, un învățător, este un duhovnic al nostru. Ne-a învățat ce înseamnă a iubi în Hristos, ne-a învățat că suntem trupul lui Hristos ne-a învățat ce înseamnă biserică. Noi nu suntem deacord cu Mitropolia. Trebuia să vie cineva măcar la o slujbă duminica când sunt toți credincioșii din sat să spune ce au contra la părintele nostru”, Tatiana Dănilă.

Nu cred în preoții care sunt în apropierea mitropoliei. Tot ce se face acolo se face nu pentru oameni”, Elena Popa.

Maxim Melinti este un preot excepțional care ajută toți oamenii din sat indiferent de pătura social care fac parte, el are o atitudine egală față de toți”, Arsen Avetisian.

Mătușa Alexandra are 82 de ani. Nu are niciun copil, iar singura mângâiere este părintele Melinti.

A venit odată și mi-a adus o geantă cu ulei, mazăre, tare multe mi-a adus. Da eu îl întreb mie tot? Da el zice, da. Zice chiar să mă duc să văd ce face băbuța, zic mulțumesc lui Dumnezeu că ești așa bun la inimă. Și matușca a fost chiar, eu ia-m zis matușcă mata să te chinui să vii? Da ea zice da ce este mare greutate să vin să aduc o gură de mâncare, trebuie să faci de bine nu să faci rău”.

Și lucrătorii medicali au sărit în apărarea preotului.

Este foarte bun părinte, la noi totdeauna s-a vorbit frumos de el și de bine pentru că omul este pentru sat și pentru oamenii din sat. Pentru faptele bune care le face el noi îl susținem”, Angela Rusnac.

Este un preot bun, este un preot mai tânăr cu experiență din mai multe țări”, Ana Poleșciuc.

Membrii bisericii din sat au scris și o petiție online in care cer Mitropolitului Vladimir să anuleze decretul.

Contactat de TV8, Maxim Melinti a spus ca se abține, deocamdată, de a face declarații, ieri însă a scris pe pagina sa de facebook că niciodată nu și-a exprimat opinia față de comunitatea LGBT. „Există risc înalt de infectare HIV în acest grup. Mesajul meu era și rămâne mereu pașnic, binevoitor, inclusiv îndemnul la pocăință, abstinență și componente fără de risc”, a scris părintele.

Sătenii spun că mâine urmează să vină în scuarul catedralei pentru a protesta față de decretul Mitropoliei Moldovei de a-l opri pe Maxim Melinti din a mai oficia slujbe. Manifestanții vor purta panglica roșie la mână. Parohul bisericii din Ghidighici este acuzat de mitropolie că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Potrivit decretului, interdicția va fi retrasă doar după ce preotul se va pocăi public.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram