Marfă de contrabandă, adusă de la „Dragonul Roșu” din București, ridicată în Moldova. Patru persoane, inclusiv un vameș, reținute

O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum a fost deconspirată de către serviciile specializate ale Vămii în comun cu PCCOCS. Patru persoane au fost reținute pe acest caz, inclusiv un vameș de la postul vamal Sculeni, pe unde au fost introduse mărfurile.

Gruparea a fost filată de către serviciile specializate ale Vămii, care le-a supravegheat întregul traseu.

Ofițerii vamali au monitorizat cum unul dintre suspecți a introdus mărfurile în țară, le-a depozitat într-un garaj din satul Sculeni, după care au fost încărcate într-o altă unitate de transport, cu un alt șofer la volan.

Este un procedeu frecvent utilizat de contrabandiști pentru e evita o eventuală răspundere penală. Asta deoarece, mizează pe faptul că astfel organele de anchetă nu ar putea demonstra proveniența mărfurilor și introducerea prin contrabandă a acestora.

Cel de-al doilea șofer a fost urmărit și reținut de serviciile specializate ale Vămii în apropiere de orașul Strășeni. În cadrul flagrantului, în microbuzul acestuia, au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, evaluate la aproximativ 500 000 lei. 

Ancheta a stabilit că marfa era procurată de la piața ”Dragonul Roșu” din orașul București și era destinată mai multor comercianți din capitală.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate a fost reținut și liderul grupării, care a organizat și dirijat schema infracțională. Totodată, investigațiile au relevat și implicarea unui inspector al postului vamal Sculeni, care ar fi facilitat introducerea în țară a mărfurilor de contrabandă.

Actualmente, toți cei patru suspecți au statut de învinuit și riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în filiera de contrabandă deconspirată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.