/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Detalii noi despre tragedia în care fiul fostului șef SIS din Hâncești a fost împușcat mortal de către un polițist

missing
21 iunie 2018, ora 19:33

Incidentul a avut loc aseară în jurul orei unu, după ce trei tineri ar fi pătruns pe teritoriul acestei baze de odihnă, sărind gardul care are peste doi metri”, Carolina Bețivu, Reporter TV8.

Potrivit unor persoane din raion, victima este fiul fostului șef SIS, din Hâncești. Băiatul, în vârsta de 20 de ani, se afla în compania altor doi tineri – unul ar fi fiul deputatului Anatolie Zagorodnîi, iar cel de-al doilea fiul adoptiv al actualului șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești. Astăzi, pe teritoriul zonei de agrement nu era nimeni, iar accesul pe teritoriul bazei de odihnă a fost interzis.

Poliția a interzis. Toți sunt la poliție și stăpânii. –Dar dumneavoastră cunoașteți ce s-a întâmplat?-Nu. Nu am auzit nimic, eu nu știu ce s-a întâmplat, ei nu spun nimic, toți s-au dus să verifice la procuratură, unde trebuie. Eu am venit că au stricat poarta și nu o putem repara”.

Cunoașteți ceva de cazul care s-a întâmplat aseară? – Nu știu nimic. – Activați aici, lucrați aici? –Da, da, dar ce mă întrebați chestii de astea?

Ceea ce duceți dumneavoastră ce este? – Un corp delict”.

Ulterior, bărbatul care stătea la poarta zonei de agrement a mai spus că cei trei tineri ar mai fi pătruns pe teritoriul piscinei, după ce vizionau campionatul mondial de fotbal la o terasa din apropiere.

Prima dată s-a observat pentru că seara se face curățenie, filtrează, se pun chimicate și dimineață s-a găsit glod. De unde glod dacă se face tot curat. Barul cel din deal duceți-vă la ei și întrebații pe ei”.

Proprietarul terasei spune că terasa nu funcționează.

Dacă doriți pot să vă deschid și să vă arăt că nu este nimic înăuntru, mai este tehnică de pus. Aici nu stă nimeni doar eu pot să stau seara cu câțiva prieteni de ai mei. – Cei trei băieți nu au fost aici? – Nu”.

Oamenii care locuiesc prin preajmă spun că nu au auzit nimic suspect.

Locuiesc aici, dar încă nu am auzit nimic, eu încă nici nu pricep ce este”.

O angajată a spitalului din Hâncești ne-a spus că victima a fost transportată la morgă.

Pe el la dus deodată la morgă, el era mort, el mort era nu viu. L-au găsit acolo nu știu unde mort”, afirmă Zinaida Pascal, infirmieră.

Procuratura din Hâncești a evitat să ofere detalii.

Nu suntem împuterniciți acuma să vă dăm toate detaliile, urmărirea penală este în plin de desfășurare. Se întreprind acțiuni de urmărire penală”, a declarat Alexandru Musteață, adjunct al procurorului raionului Hâncești.

La liceul unde a învățat tânărul oameni au doar cuvinte de laudă.

„Sunt niște copii foarte buni, educați”, Ioana Ungureanu, laborant liceul Mihai Sadoveanu.

Azi dimineață în cadrul unui briefing de presă adjunctul procurorului general, Igor Popa, a spus că polițistul ar fi aplicat arma de foc în urma unei altercații care a avut loc între tinerii, proprietarul piscinei și polițist.

Din declarațiile preliminare ale șefului poliției criminale ale IP Hâncești arma de foc a fost aplicată în urma unei altercații, iar dacă este așa sau nu urmează să stabilim în procesul urmăririi penale. Vom face tot posibilul ca să facem lumină în acest caz, iar persoana vinovată să fie trasă la răspundere penală”, a declarat Igor Popa, adjunct al Procurorului Șef.

Polițistul implicat în acest incident a fost testat la alcoolemie, dagerul a fost zero nu era în stare de ebrietate”, afirmă Alexandru Pânzari, șef IGP.

Cu o reacție a venit și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Pe o rețea de socializare acesta a scris că: „Legea este una pentru toți, inclusiv pentru polițiști. Tot legea spune despre cum și în ce situații un polițist poate folosi sau aplica arma de foc. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută, este o tragedie, dar ea nu spune despre faptul că reforma a eșuat, nu, acest caz arată că, probabil sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave”.

Polițistul ar fi a ajuns la centrul de agrement după ce proprietarul s-a plâns autorităților că în ultimele zile câteva persoane necunoscute intrau fără permisiune la piscina sa. Proprietarul centrului de agrement și șeful adjunct al Poliției criminale din Hâncești au fost reținuți de oamenii legii. Deocamdată nu cunoaștem reacția acestora.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram