„Părintele Maxim Melinti are nevoie de un upgrade duhovnicesc”. Opinia unui preot moldovean din Portugalia

preotd

Un preot moldovean, care slujeşte într-o parohie din Cascais, Portugalia, Eparhia de Korsun, a comentat decretul emis de Mitropolia Moldovei, prin care este limitat dreptul preotului Maxim Melinti de a oficia slujbe religioase, din motiv că a susținut minoritățile sexuale.

Este vorba despre preotul Mihail Pruteanu, care a fost lector şi decan al Facultăţii de Teologie din Edineţ, a făcut studii de cercetare la Muntele Athos (Grecia) şi la Universitatea din Thessaloniki (Salonic), iar acum slujește în Portugalia. Acesta a comentat pe Facebook decretul Mitropoliei, menționând că mitropolitul a fost nevoit să-l oprească și că Maxim Melinti ar putea reveni la preoție dacă ar face un upgrade duhovnicesc.

Spre asta se mergea…
Mitropolitul Vladimir, deşi „l-a alintat” pe Maxim Melinti timp de mai bine de 20 de ani, acum a fost nevoit să-l oprească de slujbă. Dacă Melinti nu se lega cu Ion Andronache, poate nu ajungea aici. Cel mai grav e că aceşti doi „revoluţionari” se victimizează pe nedrept, iar presa îi declară martiri. Nimic mai scârbos! Eu nu vreau să deschid prea multe paranteze, dar sunt de acord cu decizia mitropolitului şi nu exclud ca, în scurt timp, mitropolitul să fie nevoit să facă acelaşi lucru şi cu alţii… Îi doresc curaj şi bărbăţie! 
Apropo, cum rămâne cu funcţiile de preşedinte de Departament Sinodal şi cea de lector universitar, pe care „cel mai original misionar din Moldova” le-a avut până acum? 
Pe de altă parte, vreau să îndemn pe toţi la rugăciune şi cumpătare, căci orice fel de judecată, pro sau contra, nu va face bine nimănui. Pr. Maxim Melinti nu este exclus din preoţie şi în orice moment poate fi restabilit în slujire, dacă reuşeşte să facă un adevărat upgrade duhovnicesc”, a postat preotul pe Facebook.

Reamintim că, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldovei a emis, astăzi, 21 iunie, un decret prin care îl lipsește pe preotul Maxim Melinti să oficieze slujbe religioase și să poarte crucea pectorală, până în momentul în care acesta nu se va pocăi în mod public. Decretul emis intră în vigoare începând cu ziua de astăzi. Documentul a fost semnat de Mitropolitul Vladimir.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente