Compania azeră ALKE, dispusă să participe la dezvoltarea infrastructurii din Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu reprezentanții companiei azere ALKE, specializată în construcții, despre dezvoltarea infrastructurii din țara noastră.

În cadrul discuțiilor, părțile au evaluat necesitățile Republicii Moldova privind construcția și reparația drumurilor, precum și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din localități.

Ministrul Chiril Gaburici a menționat că, în procesul de construcție și reabilitare a drumurilor, primordiale sunt calitatea lucrărilor și prețurile optime.

„Cerințele Ministerului Economiei și Infrastructurii față de companiile implicate în modernizarea infrastructurii sunt lucrări calitative, prețuri optime și respectarea termenilor stabiliți. Apreciem disponibilitatea dumneavoastră de a împărtăși experiența pe care o aveți în domeniul construcțiilor de poduri și drumuri, precum și de a ne pune la dispoziție tehnică modernă, astfel asigurând calitatea și durabilitatea drumurilor construite în țara noastră”, a subliniat Chiril Gaburici.

Potrivit vicepreședintelui companiei Elnur Aslanov, ALKE are experiență vastă în construcția drumurilor și a podurilor, renovarea și instalarea sistemelor de apă și canalizare, utilizând cele mai performante tehnologii din domeniu.

„Suntem dispuși să ne implicăm și în proiectele de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, să oferim suportul necesar pentru dezvoltarea infrastructurii”, a afirmat vicepreședintele companiei ALKE, Elnur Aslanov.

Compania ALKE are experiență internațională și a implementat proiecte de infrastructură în peste 15 țări, printre care Ucraina, Georgia, Turcia, Azerbaidjan, Spania.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.