‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova poate ajunge în topul celor 10 cei mai mari exportatori de vişine din...

Moldova poate ajunge în topul celor 10 cei mai mari exportatori de vişine din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform datelor oficiale ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, până la începutul celei de-a treia decade a lunii iunie curent, din țară au fost exportate 981 de tone de vişine. Perspectivele exportului de vișine în acest an, este estimat, de operatorii de pe piață, la nivelul de 1,5-2,0 mii tone, ceea ce va reprezenta un nou record. În anul 2017 din Moldova, au fost exportate peste o mii tone de vișine, scrie east-fruit.com.

Remarcăm faptul că, în anul curent din Moldova, în principal, se exportă vişine de producție autohtonă, în timp ce, în anii precedenţi erau reexportate vişinile produse în Turcia. În 2015, reexportul vişinelor a depășit o mie tone, conform datelor oficiale ale comerțului extern. Dacă prognozele experţilor se vor confirma, Moldova poate ajunge în topul celor 10 cei mai mari exportatori de vişine. Lider mondial este Ungaria, care exportă mai mult de 26 mii de tone de vişine anual. Pe locul doi s-a clasat Serbia, care exportă de două ori mai puţin, urmată de SUA, Italia, Siria, Croaţia şi Spania.

Cel mai mare importator de vişine este Germania, care cumpără mai mult de 20 de mii de tone anual. Alţi mari importatori sunt Rusia, Polonia, Arabia Saudită, Austria şi Singapore. Moldova exportă vişine preponderent în Federația Rusia şi Republica Belarus.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›