Șapte companii străine, interesate de modernizarea a 250 de km de cale ferată din R.Moldova

Șapte companii străine sunt interesate de modernizarea a 250 de km de cale ferată din Republica Moldova. Companiile interesate sunt din România, Ucraina, Federația Rusă și Kazahstan, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Secretarul de stat al ministerului Serghei Bucataru, împreună cu reprezentanții celor șapte companii străine și conducerea Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei, a inspectat astăzi infrastructura feroviară pe tronsonul Chișinău-Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, pentru a determina volumul de lucrări de reabilitare a căilor ferate ce urmează a fi efectuat.

Vizita de studiu a avut loc în contextul implementării proiectului de reabilitare și modernizare a CFM.

Cheltuielile pentru restructurarea infrastructurii feroviare vor fi acoperite din împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Astăzi, CFM a prezentat detaliile achiziției lucrărilor de reabilitare a căilor ferate și strategia de implementare a proiectului.

Licitația pentru restabilirea infrastructurii feroviare a tronsonului Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești este preconizată pentru trimestrul III al anului 2018.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.