/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Pagubă de patru mln. după ploile torențiale. Oamenii se plâng că ploaia le-a distrus roada și le-a intra în case și beciuri

19 iunie 2018, ora 17:12

În satul Ucrainca ploile au inundat 70 de grădini particulare, 3 gospodării și 13 beciuri. Precipitațiile au distrus și 4 poduri si au afectat 220 hectare de culturi agricole. Primarul localității spune că au fost create comisii pentru stabilirea pagubei.

A fost și comisia raională constituită, și comisia locală, am evaluat pierderile, estimăm acum suma bănească cu suprafețele toate. Socotim, cu toate podurile care s-au luat, asta sunt în jur de patru milioane de lei”, afirmă Ion Crivoi, primar de Ucrainca.

Localnicii spun că nu este prima dată când roada și gospodăriile sunt distruse de apa adunată în urma ploilor. Totuși, în trecut nu erau atât de afectați ca de această dată. La trei zile de la căderea precipitațiilor, oamenii continuă să curețe gospodăriile de apă și nămol.

Cu găleata turna, știu că au făcut niște râpi de patru metri, n-am văzut încă așa ceva. Noi două zile aproape că nici n-am dormit, dacă beciul atât de mare și era plin, acolo tone de apă au fost, nu șagă”, povestește Valentina Șargu, localnic.

Îmi rămâne să-mi iau valiza și să mă duc că n-am ce să aștept. Îi tragic, dacă se rupeau și iazurile practic rămâneam pe drum. A intrat apa la oameni și în beciuri și bucătării”, a declarat Zinaida Moroz, localnic.

Ieri, nivelul apei din bazinele acvatice a scăzut, iar drumul care leagă Ucrainca de Tomuz a fost restabilit. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în unele localități din raionul Florești și Ungheni. Aceștia au fost chemați să scoată apa care a intrat în câteva gospodării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram