13:26:32 29.03.2024
Stiri

Un grup de copii din R. Moldova a vizitat Parlamentul României

Știri 19.06.2018 17:00 Vizualizări2342 Autor: Ziarul National
Un grup de copii din R. Moldova a vizitat Parlamentul României


Un grup de 50 de copii din Basarabia, elevi ai Gimnaziilor Ciuciueni și „Sergiu Rădăuțanu” din Iezărenii Vechi, raionul Sângerei, „Constantin Stere” din Chircani, comuna Cucoara, și „Alexandru cel Bun” din Larga Nouă, raionul Cahul, au fost în vizită la Parlamentul României.

Excursia a fost organizată în această săptămână de președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Legislativul de la București, Constantin Codreanu.

„Am organizat această excursie ca urmare a promisiunii făcute în urmă cu puțin timp, mai exact în luna februarie a acestui an, când am avut prilejul ca, împreună cu domnul Ion Leașcenco, președinte al Blocului Unității Naționale (BUN) de la Chișinău, să fac o donație de carte românească. Patru instituții școlare din Republica Moldova au beneficiat de cărți în limba română în cadrul campaniei 100 000 DE CĂRȚI PENTRU CENTENAR, lansată la începutul acestui an. Astăzi îmi respect încă un angajament luat, să organizez prima vizită pentru elevii din gimnaziile din Republica Moldova la Parlamentul României, cu ferma convingere că acesta este și Parlamentul lor. Copiii au fost în cele mai importante încăperi ale Palatului și au aflat detalii despre activitățile principale ale Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pe care am onoarea să o conduc”, a declarat deputatul Codreanu.

Potrivit aceleiași surse, copiii au înțeles că Reunirea înseamnă un viitor mai bun și mai sigur într-o singură familie națională: „Unirea este inevitabilă și reprezintă unica soluție pentru o viață demnă a copiilor basarabeni. Promit că voi reveni cu donații de carte românească în cât mai multe localități din Basarabia”.

Elevii celor patru gimnazii din Basarabia, aflați în prima lor vizită peste hotarele R. Moldova, au fost însoțiți de mai mulți profesori, care și-au exprimat recunoștința pentru gestul deputatului Constantin Codreanu și au subliniat faptul că deficitul de carte românească în bibliotecile școlare din Basarabia rămâne în continuare unul acut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md