(foto, video) „Avem o cultură deosebită şi ea merită transpusă pe perete”. O nouă murală marca Radu Dumbrava a apărut la Chișinău

aa

O adevărată explozie de culoare și simboluri folclorice și-au făcut apariția pe clădirea Direcția Cultură. Murala intitulată sugestiv „Folk psihedelic” este realizată într-un stil urban și acoperă 60 m2 din fațada clădirii. 

Lucrarea a fost realizată de către Radu Dumbrava și Victor Zucker. Pentru transpunerea acestui proiect tinerii au lucrat patru zile. „Conceptul şi inspirația pentru murală vine din elementele folclorice pe care le avem noi, dar am mixat şi cu alte elemente de folclor din alte culturi ale lumii”, spune Radu.

ss

aa
Photo Credit: Radu Dumbrava
a
Photo Credit: Radu Dumbrava

Schița, după care a fost realizată murala, i-a luat lui Radu câteva zile. Pe perete, zice pictorul, a fost transpună ideea inițială. „Pe parcurs, am mai adăugat câte ceva, aşa cum se cuvine la fiecare lucrare”.

Pictorul menționează că semnificația lucrării nu trebuie căutată mult şi adânc. „Feeria, elementele, caracterele, dinamica arată că avem o cultură deosebită şi ea merită transpusă pe perete”.

Lucrarea se află în Chişinău, str. Bucureşti 68, clădirea Direcţia Cultură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente