08:46:08 24.04.2024
Stiri

A intrat în sala de operații pentru o dublă mastectomie, însă când s-a trezit din anestezie a avut un șoc! Ce îi făcuseră de fapt medicii: „Sunt supărată și frustrată...”

Știri 18.06.2018 20:00 Vizualizări3210 Autor: Ziarul National
A intrat în sala de operații pentru o dublă mastectomie, însă când s-a trezit din anestezie a avut un șoc! Ce îi făcuseră de fapt medicii: „Sunt supărată și frustrată...”


O femeie a dat în judecată un spital din Anglia după ce declarat că i s-au pus implanturi de sân fără consimțămantul ei, după o intervenție chirurgicală pentru o dublă mastectomie.

Donna Finegan-White, în vârstă de 44 de ani, din Swindon, Wiltshire spune că a ales să facă dubla mastectomie care a avut loc în octombrie 2014 la Spitalul Great Western din Swindon pentru a reduce riscul de cancer mamar după o istorie a bolii la ea în familie, potrivit Fox News. Mama lui Donna a fost diagnosticată și tratată la vârstă de 50 de ani, iar mătușă ei a murit de cancer la sân la vârstă de 50 de ani.

După operație, Donna a spus că s-a trezit din anestezie pentru a descoperit că i s-au pus implanturi de sân fără consimtămantul ei. "M-am așteptat să ies din intervenția chirurgicală fără risc de cancer de sân și fără implanturi permanente, așa cum a fost convenit. Totuși, m-am trezit cu implanturi, pe care nu le-am aprobat niciodată în consultările cu chirurgul" a declarat ea pentru Daily Mail. Donna a adăugat că s-a simțit „șocată, foarte supărată și frustrată, deoarece ce se întâmplase era complet neașteptat.”

Donna a spus că implanturile erau mai mari decât sânii naturali pe care i-a scos și că a trebuit să solicite asistență medicală de mai multe ori pentru dureri și umflături puternice la sâni, precum și pentru o "reacție psihologică severă", în anii de după operație.

În cele din urmă, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a scoate implanturile în februarie 2016 doar pentru a constată că necesită o intervenție chirurgicală de urgență ulterioară pentru a elimina un cheag de sânge care îi punea viață în pericol și care s-a dezvoltat după îndepărtarea implanturilor.

Donna a dat în judecată Great Western Hospitals NHS Foundations Trust ca urmare a calvarului. "Am avut foarte multă încredere în personalul medical, bazându-mă pe aceștia pentru asistență specializată" a spus Donna. "Mă simt total dezamăgită și supărată în legătură cu serviciile primite" a adăugat femeia.

Spitalul s-a declarat nevinovat dar a spus că incidentul a căzut sub "standardele rezonabile". În cele din urmă, plângerea a fost soluționată în afară instanței. "Am suferit multe dureri și traume luni de zile din cauza implanturilor pe care nu l-am vrut", a spus Donna. "Prin a vorbi despre asta sper că spitale să își amintească de importanța de a lua consimțămantul pacientului."

Sursă: Women's Health


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md