(foto) Peste 20 de obiecte de tortură medievală vor fi expuse în cadrul acestuia la Festivalul Medieval 2018

WhatsApp-Image-2017-07-14-at-16.21.29-660×330
Foto: Prahova Economica

Peste 20 de obiecte de tortură medievală vor fi expuse în Sala-Muzeu a Complexului Etno-Cultural Vatra, alături de o colecție inedită de obiecte medievale de luptă și flaguri. Expoziția va fi prezentată în cadrul Festivalului Medieval care va avea loc în perioada 23-24 iunie la Complexul etno-cultural Vatra.

Societatea medievală era destul de pestriță din punct de vedere al ocupațiilor, al raporturilor dintre clase, iar modul de trai – limitat la nevoile cotidiene și de apărare a pământului pe care trăiau. Mincinoși, hoți, bețivi, certăreți, vrăjitoare, bârfitori, înalți funcționari, defăimători – sunt câteva din categoriile care trebuiau supuse supliciului în temnițe întunecoase sau în fața mulțimii – o mulțime dornică de aceste ,,spectacole macabre”, dar atât de pioasă în pragul bisericilor. Aceștia erau pedepsiți cu ajutorul cătușele, sicriul torturii, butucii de imobilizare, cântarul vrăjitoarei, vioara dizgrației, tronul, grătarul sunt doar unele „invenții” menite să aducă pe calea cea dreaptă sau a celor drepți pe cei nesupuși rigorilor timpului.

Celor căror le plac obiectele de tortură medievală pot să le admire la Festivalul medieval, vezi mai jos câteva din lucrările care vor fi expuse.

1c-
5_48-465x390
educatia-prin-tortura-50-de-aparate-infernale-aduse-la-bucuresti-8392549
roata
torture-museum-amsterdam-
Biletele pot fi cumpărate online AICI.
*Intrarea este gratis pentru copiii până la 12 ani și pentru toți vizitatorii care vor veni până la orele 11:00.
Mia multe detalii vezi pe pagina de Facebook a evenimentului  sau la numărul de telefon: 079551133.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente