‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleJurnaliştii din presa agricolă sunt tot mai solicitaţi

Jurnaliştii din presa agricolă sunt tot mai solicitaţi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cerinţele faţă de jurnaliștii din presa agricolă se schimbă. Un jurnalist ce scrie pe teme agricole, într-o redacţie modernă, trebuie să fie asemeni unui „soldat universal”, au afirmat reprezentanţii redacţiilor agronomice germane în cadrul unui seminar dedicat Zilei universităţii germane din Bernburg, Saxonia Anhalt, scrie agroxxi.ru.

„Cititorii au tot mai puţin timp pentru a citi, iar fluxul de informaţie creşte, precum şi cerinţele cititorilor pentru mass-media”, a declarat redactorul-şef al Topagrar Dieter Rolink şi a subliniat principalele tendinţe media.

Iată care ar fi argumentele:

  • Internetul devine, din ce în ce, mai popular. Chiar dacă revistele agricole rămân un mijloc important de informare, un număr din ce în ce mai mare de fermieri utilizează internetul pentru a avea acces rapid la informaţii. Actualizarea zilnică, în format electronic, menține interesului cititorilor şi contribuie la publicarea imediată a informaţiei.
  • Multe companii agricole dispun de serviciu de presă personal sau corespondenţi de presă. Conform prognozelor, cerinţele privind informaţiile furnizate cu privire la activitatea şi evoluţia companiilor agro, vor creşte semnificativ pentru viitor, astfel, vor fi solicitați experţi în domeniu şi materiale specializate.
  • Pentru jurnaliștii din presa agricolă, această schimbare înseamnă că vor trebui să învețe, de asemenea, noi formate pentru transmiterea informațiilor – de la știri simple la recomandări agricole argumentate. În același timp, știrile vor fi scrise pentru un auditoriu specific.
  • Concomitent cu creşterea cerinţelor faţă de jurnaliștii din presa agricolă, va crește și prestigiul profesiei:

„Profesia noastră oferă o mulțime de oportunități și cunoștințe interesante. Eşti mereu la curent cu ultimele ştiri și întâlneşti oameni remarcabili care joacă un rol important în sectorul agricol modern”, spune Rolink.

  • De regulă, redactorul acceptă uşor noi membri ai echipei şi îi ajută să pătrundă în esenţa procesului redacţional. Rolink, a recomandat tuturor studenților, care ar dori să încerce jurnalismul în presa agricolă, să petreacă stagierea în redacţii moderne.
‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›