(video) Furat într-un timp record! Un alt britanic a rămas fără Mercedes în 20 de secunde

O înregistrare proaspătă de pe câteva camere de supraveghere de pe o casă din Marea Britanie arată că infractorilor le-au trebuit mai puţin de jumătate de minut pentru a fura un Mercedes-Benz dotat cu sistem de acces şi pornire a motorului fără cheie.

Vezi şi: (video) Pericol pentru mașinile noi cu sistem keyless. Iată cum un C-Class este furat în câteva secunde

Pentru o asemenea operație, un hoţ de maşini are nevoie de un dispozitiv cunoscut sub denumirea de prelungitor radio, care este alcătuit la un capăt dintr-un dispozitiv cititor şi la un altul de un dispozitiv emulator. Acestea două stabilesc o conexiune de date de mare viteză între ele, permițând transmiterea solicitărilor mașinii și recepționarea de la distanță a răspunsurilor de pe cheia-etichetă.

Cum funcționează în practică. De obicei un “atac” asupra unui automobil se face de un grup format din două persoane. Primul include emulatorul și aşteaptă în apropierea ușii șoferului, în timp ce al doilea se află cu cititorul cât mai aproape posibil locul unde cheia a fost lăsată, de casă în acest caz, iar când semnalul de la cheia breloc este detectat atunci primul nu trebuie decât să apese butonul de pe mânerul uşii maşinii.

Pe scurt: mașina emite o interogare de căutare, emulatorul o acceptă, o demodulează, o amplifică și o trimite imediat la celălalt capăt al prelungitorului radio. Cititorul produce acțiuni inverse și “interoghează” cheia. Aceasta din urmă emite un semnal-răspuns, care prin cititor este trimis spre emulator. Ușa e deschisă!

Înainte de a porni motorul, sistemul de acces va cere din nou cheia și situația se va repeta. Este important de reținut că informația dintre cele două dispozitive este transmisă fără prelucrarea semnalului digital, prin transferul direct al spectrului de frecvențe, şi respectiv răspunsul de la cheia electronică vine în timp real.

FOTO: benzblogger.com

Numărul hoţilor de maşini care utilizează această metodă este în creştere, iar poliţia nu le găseşte urma de fiecare dată. Mai mulţi producători auto, inclusiv Mercedes-Benz, lucrează în prezent la un nou sistem de acces în maşini, dar şi la o modalitate de a împiedica acţiunile infractorilor.

Apropo, un fel de asigurare este de a instala o baliză GPS (acesta transmite coordonatele mașinii în caz de furt). Mercedes-ul din această situaţie avea una, numai că hoţii deştepţi au găsit-o rapid şi au distrus-o.

Iată un caz similar care s-a întâmplat acum un an în aceeaşi regiune Essex:

Vezi şi: Imaginea zilei: Vezi ce a făcut şoferul unei Dacia din Chişinău pentru ca să-şi protejeze maşina de furt

Vezi şi: O nouă belea pe capul VW. S-a găsit o metodă de a descuia milioane de maşini produse de concern

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/