22:12:59 28.03.2024
Stiri

Chișinăul ar trebui să aibă PRIMAR în funcție până joi, 21 iunie: Mandatele celorlalți primari, VALIDATE în câteva zile după alegeri

Politică 18.06.2018 13:53 Vizualizări2514 Autor: Ziarul National
Chișinăul ar trebui să aibă PRIMAR în funcție până joi, 21 iunie: Mandatele celorlalți primari, VALIDATE în câteva zile după alegeri


Judecătoria Chișinău ar urma să valideze rezultatele alegerilor din Chișinău până joi, 21 iunie curent, acesta fiind termenele maxim.

Potrivit deputatului liberal-democrat Tudor Deliu, care a participat la protestul organizat astăzi în fața Primăriei Chișinău, după ce validarea mandatului primarului ales Andrei Năstase a fost amânată pentru a doua oară, că magistrații au la dispoziție zece zile din momentul în care Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a depus actele pentru a fi validat mandatul, pe 11 iunie curent.

„Am privit ceea ce s-a întâmplat astăzi dimineață și nu am înțeles nu numai acțiunile judecătorului, dar nici chiar ale secretarul CECC. Mi se pare că cererea de recuzare a ajudecătorului este o acțiune concertată. Nu erau motive de a cere recuzarea și trebuia luată o decizie. Este un caz ieșit din comun. (...) E o rușine ceea ce se întâmplă astăzi în R. Moldova, pentru că nu e vorba doar de validarea sau nevalidarea mandatului, e vorba despre opinia celor aproape 130 de mii de alegători care l-au votat pe Andrei Năstase”, a declarat Deliu.

Menționăm că alegeri locale noi au avut loc în 2018 în șapte localități. Dacă mandatele primarilor aleși din partea Partidului Democrat și a Partidului „Șor” au fost validate în decurs de patru sau cinci zile după alegeri, cel al lui Nicolai Grigorișin de la Bălți, candidat din partea „Partidului Nostru”, a fost validat de judecători la două săptămâni distanță de ziua alegerilor locale din 20 mai curent. La Chișinău au avut loc două tururi de scrutin, iar până acum au trecut mai bine de două săptămâni de la alegerea lui Andrei Năstase în funcția de primar.

Vedeți mai jos pe ce dată au fost validate mandatele celorlați primari aleși pe 20 mai curent de către instanțele de judecată:

Ghenadie Nitrean, primar de Volovița, raionul Soroca, din partea PD - 25 mai 2018

Stanislav Bubuțac, primar de Pârlița, Ungheni, din partea PD - 25 mai 2018

Maria Ghițu, primar de Nemțeni, Hâncești, din partea PD - 24 mai 2018

Ion Dragan, primar de Leușeni, Hâncești, din partea PD - 25 mai 2018

Marina Tauber, primar de Jora de Mijloc, Orhei, din partea Partidului „Șor” - 24 mai 2018

Nicolai Grigorișin, primar de Bălți, din partea „Partidului Nostru” - 4 iunie 2018

Andrei Năstase, primar ales de Chișinău pe 3 iunie 2018, din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr - ???


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md