04:33:24 19.03.2024
Stiri

VOTAT // Zece MILIOANE de lei de la Chișinău pentru primăriile Țânțăreni și Geamăna, după ce au acceptat ca gunoiul din capitală să fie transportat la poligonul din preajma acestor localități

Social 18.06.2018 13:00 Vizualizări1921 Autor: Ziarul National
VOTAT // Zece MILIOANE de lei de la Chișinău pentru primăriile Țânțăreni și Geamăna, după ce au acceptat ca gunoiul din capitală să fie transportat la poligonul din preajma acestor localități Prime


Primăria Chișinău va aloca șase milioane de lei pentru Primăria Țânțăreni și alte patru milioane de lei pentru Primăria Geamăna din Anenii Noi, conform unei înțelegi la care s-a ajuns încă în anul trecut.

Decizia a fost aprobată astăzi de 45 de consilieri municipali, drept recompensă pentru faptul că oamenii şi autoritățile din aceste sate au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deşeurilor de la Țânțăreni, după criza gunoiului din vara anului trecut.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a declarat că acești bani vor fi utilizați pentru modernizarea infrastructurilor localităţilor, la Geamăna de exemplu fiind reparată capital grădinița din localitate.

Anterior, municipalitatea a mai promis 12 milioane de lei pentru lucrărilor de consolidare a digului poligonului, dar și reparația drumului din Țânțăreni.

Șeful fracțiunii liberale din CMC, Ion Ciobanu, și-a exprimat speranța că această decizie va preveni situații de genul celor întâmplate anterior, când locuitorii din aceste sate nu permiteau depozitarea gunoiului strâns din Chișinău la poligonul de la Țânțăreni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md