Podul de legătură dintre localitățile Ucrainca și Tocuz, spălate de ploile torențiale. Ce alte prejudicii a făcut intemperia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 16-17 iunie curent, mai multe localități au fost afectate. Salvatorii și pompierii au fost alertați pentru intervenție în localitățile Tocuz și Ucrainca a raionului Căușeni unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în localitatea Ucrainca ploaia a distrus patru poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz. Către ora 12:00 a zilei de 17 iunie salvatorii în comun cu angajații SA „Drumuri Căușeni” au reușit restabilirea accesului către localitate.

Mai mult, pe parcursul a 24 de ore a fost monitorizat situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor.

Potrivit datelor IGSU, către dimineața zilei de 18 iunie nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor.

Situația în teren a fost strict monitorizată de șeful IGSU general-maior Mihail Harabagiu, care a inspectat toate bazinele acvatice din zonă.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca a raionului Florești și dintr-o gospodărie de pe strada Mihai Viteazul a orașului Ungheni.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...