14:27:55 29.03.2024
Stiri

Chirtoacă vrea un BLOC ELECTORAL al forțelor proeuropene și proromânești pentru parlamentare. Un apropiat al lui Năstase îi TAIE elanul: „PL nu trebuie acceptat”

Politică 17.06.2018 15:00 Vizualizări3878 Autor: Ziarul National
Chirtoacă vrea un BLOC ELECTORAL al forțelor proeuropene și proromânești pentru parlamentare. Un apropiat al lui Năstase îi TAIE elanul: „PL nu trebuie acceptat” unimedia.info


Vicepreședintele Partidului Liberal (PL) și fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, este convins că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma „Demnitate și Adevăr” (PDA) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu au cum să câștige alegerile parlamentare din toamnă. Unica șansă ca dreapta proeuropeană și proromânească să ajungă în Parlament și să preia guvernarea este constituirea unui bloc electoral din care să facă parte mai multe partide, cu alcătuirea unei liste comune.

„Există o singură șansă ca dreapta să câștige alegerile. Formarea unui bloc electoral și o singură listă pentru cei 50 de deputați. De asemenea, urmează să fie propus un singur candidat al forțelor proeuropene și proromânești în fiecare circumscripție. Din acest bloc urmează să facă parte PAS, PDA, PLDM și cei care au format alianța începând cu 2009. Desigur că fără Partidul Democrat și Partidul Popular European din Moldova”, a precizat recent Chirtoacă într-o emisiune televizată.

În același context, fostul primar a spus că, dacă nu se va ajunge la un numitor comun, atunci pe „cont propriu nimeni nu va ajunge în Parlament”. „În cazul în care ajung în Parlament, nimeni nu va câștiga alegerile, fie că e vorba de două sau trei partide care vor forma un eventual bloc. Trebuie să fim cu toții conștienți că turul II nu există la alegerile parlamentare”.

Chirtoacă, care ar urma să preia conducerea PL la următorul congres al formațiunii, a mai adăugat că imediat după învestirea în funcție a primarului ales, Andrei Năstase, va încerca să inițieze discuții privind formarea unui bloc electoral comun.

Ideea lui Dorin Chirtoacă nu este pe placul reprezentanților PDA. Fostul șef de campanile al lui Năstase la alegerile locale, Alexandru Machedon, nu vrea să vadă reprezentanții PL în blocul pentru alegerile parlamentare.

„Categoric nu trebuie să fie acceptat PL în acest bloc. Ei trebuie trași la răspundere pentru tot ce au facut în acest oraș (Chișinău n.r.) și pentru alianța cu Plahotniuc, și pentru multe alte hoții și furturi ale banilor publici. Lista afaceriștilor și boierilor PL e arhicunoscută. Să nu uităm și de furtul miliardului și de guvernatorul BNM. Lista e lungă”, a punctat Machedon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md