În acelaşi timp, alţi lideri ai PL şi-au exprimat satisfacţia faţă de candidatura Maiei Sandu, dar şi faţă de condiţiile înaintate de Maia Sandu pentru a accede la guvernare.

Valeriu Munteanu, vicepreşedintele PL, scrie într-o postare pe Facebook că: „Noi am acceptat necondiţionat candidatura propusă la funcţia de prim ministru”.

Dorin Chirtoacă scrie pe pagina sa de Facebook în contextul altei postări: „Ne bucură faptul ca Maia Sandu susţine solicitarea PL cu privire la procurorul european. (…) Am spus clar, din start, PLDM-ului că nu avem obiecţii cu privire la propunerea ca Maia Sandu să fie Prim-ministru şi că o votăm împreună cu Guvernul AIE 3, în conformitate cu acordul AIE 3 şi programul de guvernare”, a scris edilul general al capitalei.

Totodată, pe pagina de Facebook a Corinei Fusu găsim o postare foarte elogioasă la adresa Maiei Sandu: „În această fiinţă atât de fragilă, de necrezut, se ascunde un caracter atât de puternic, o viitoare Margaret Thatcher, Hilari Clinton, Angela Merkel, a Moldovei. În ajunul colapsului financiar total, doar numele acestui Prim ministru , ar putea returna încrederea băncilor mondiale şi a liderilor politici din întreaga lume”.

În acelaşi timp, pe reţelele de socializare ale liderilor PD, Marian Lupu, Vlad Plahotniuc, Dumitru Diacov sau Adrian Candu, precum şi pe pagina oficială a PD nu există nicio referinţă cu privire la desemnarea Maiei Sandu în calitate de candidată la funcţia de premier.

Sursa: zdg.md