Nemulțumiți de prețurile carburanților, șoferii au ieșit din nou în PMAN să protesteze

61580

Șoferii nemulțumiți de prețurile la carburanți au ieșit sâmbătă, 16 iunie, la o nouă acțiune de protest. Aceștia şi-au parcat automobilele în Piața Marii Adunări Naționale, transmite IPN.

Participanții solicită Parlamentului să adopte o nouă lege prin care să elimine accizele la produsele petroliere şi să coboare taxele de import al carburanților la nivelul taxelor percepute pentru importul produselor de primă necesitate.

Pe 29 mai, ANRE a anunțat scumpiri la carburanți, drept urmare, șoferii, mobilizați pe rețelele de socializare, au organizat două proteste. Manifestațiile au avut loc chiar dacă, la solicitarea premierului Pavel Filip, pe 1 iunie ANRE și-a suspendat decizia și a revenit la prețurile din 15 mai.

Pe 12 iunie, ANRE a emis un nou ordin care prevedea prețuri plafon mai mari la comercializarea benzinei și motorinei, dar acesta a fost suspendat în aceeași zi prin decizia Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Buiucani, sesizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

La 13 iunie, ANRE a informat că prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale revin la nivelul celor anunțate pe 15 mai: 19,15 lei pentru un litru pentru benzină și 17,09 lei pentru un litru de motorină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente