(foto) Pavajul de granit care a fost scos de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt va fi montat în Scuarul Cehov

scuar 1
Foto: Victor Chironda

Încă un lucru frumos la Scuarul Cehov. Acolo va fi montat pavaj de granit. Este vorba despre pavajul care a fost scos de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor grupului de inițiativă pentru restaurarea scuarului.

„În aceste zile în Scuarul Cehov au loc lucrări de pavare. Pe scări și pe scuarul nou este pus pavajul de granit care a fost scos de pe bul. Ștefan cel Mare, intre străzile Eminescu și Pîrcălab. Acest pavaj se încadrează perfect în proiectul de renovare a scuarului deoarece corespunde cu spiritul locului și cu destinația scuarului. După finalizarea lucrărilor pavajul va fi spălat și va obține o nouă viață. Iar orașul se va îmbogăți cu o nouă istorie urbană”, a scris Victor Chironda, unul dintre membrii grupului de inițiativă, atașând totodată și câteva fotografii.

scuar 2 scuar 3 scuar4

Scuarul Cehov este un proiect de reamenajare și revalorificare a spațiului public din fața teatrului „A.P. Cehov” din Chișinău. În anul 2014 un grup de voluntari au inițiat o campanie de colectare de fonduri în care au adunat 15 mii de euro pentru amenajarea acestui scuar. Din acești bani a fost procurat mobilier urban din fontă: bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și bariere pentru protecția trotuarului. De asemenea a fost amenajată o peluză cu sistem de irigare automat.

Reamintim că, recent același grup de inițiativă a restricționat accesul mașinilor pe trotuarul din preajma scuarului Cehov, trotuarul fiind îngrădit de piloni stradali.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente