Linkuri accesibilitate

Adunarea Generală ONU va examina la 22 iunie rezoluția referitoare la retragerea trupelor ruse (GOTR) de pe teritoriul R. Moldova


Tudor Ulianovschi
Tudor Ulianovschi

Proiectul rezoluției cu privire la retragerea completă şi necondiționată a trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova va fi examinat pe 22 iunie în cadrul ședinței Adunării Generale a ONU. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul de externe Tudor Ulianovschi, care a precizat că este vorba numai de retragerea necondiționată a Grupului Operativ al Trupelor Ruse, pe scurt GOTR, nu şi misiunea rusă de menținere a păcii.

Este a doua încercare a R.Moldova de a obține discutarea acestei probleme în Adunarea Generală ONU, după ce în septembrie 2017, Rusia a condamnat şi a blocat examinarea la Adunarea Generală ONU a unei rezoluţii similare. Ulianovski a declarat la o coferință de presă că manevere comune, efectuate de trupele ruse cu cele din regiunea transnistreană „reprezintă o amenințare la securitatea din regiune” și și-a exprimat speranța că rezoluția va fi sprijinită de țările membre în Adunarea Generală.

XS
SM
MD
LG