Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   În timp ce justiția decide…

În timp ce justiția decide validarea mandatului, Năstase îl comemorează pe Eminescu la Viena

În timp ce justiția din R. Moldova se pronunță asupra contestațiilor care vizează scrutinul local din 3 iunie, când a fost ales primarul mun. Chișinău, liderul PPDA, Andrei Năstase, se află la Viena. Primarul ales al capitalei și-a anunțat vizita în capitalei Austriei printr-o transmisiune live pe profilul său de pe Facebook.

Acesta a declarat că se află în Viena la invitația autorităților locale și a primarului de Viena. Mâine, susține Năstase, va avea întâlniri cu experți și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Alături de soția sa, Andrei Năstase a depus flori la bustul poetului român Mihai Eminescu pentru a comemora 129 de ani de la trecea acestuia în neființă. Liderul PPDA a declarat că poetul este un model de „demnitate și curaj”.

Năstase a evitat să se pronunțe asupra deciziei de astăzi, 15 iunie, a Judecătoriei Chișinău, privind amânarea ședinței în cadrul căreia urma să fie validat mandatul său de primar. Politicianul a declarat că nu vrea să vorbească despre „mici găinării la care se dedeau Plahotniuc și Dodon și mijloacele lor: justiția, Ion Ceban. Este de domeniul lor, iar noi să ne vedem de-ale noastre”.

Mandatul de primar general al mun. Chișinău al lui Andrei Năstase nu a fost validat de către Judecătoria Chișinău. Ședința din 15 iunie a fost amânată pentru luni, 18 iunie, pe motiv că pe masa magistraților Curții Supreme de Justiție (CSJ) se află două contestații care vizează neregulile privind turul II al alegerilor locale noi, dar și pentru că la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău nu au ajuns mai multe acte care vizează turul I de scrutin. Ulterior ședinței Judecătoriei Chișinău, CSJ s-a apronunțat asupra recursurilor depuse de avocatul lui Andrei Nătase împotriva deciziilor Curții de Apel Chiinău, care recunoșteau argumentele PSRM precum că liderul PPDA a încălcat legislația electorală.

Foto antet: facebook.com/andrei.nastase3