Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (DOC) CSJ a respins unul…

(DOC) CSJ a respins unul din cele două recursuri depuse de avocatul lui Andrei Năstase

privesc.eu

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Andrei Năstase, prin intermediul avocatului Dumitru Pavel, au depus două recursuri la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Ambele vizează contestația PSRM admisă de Curtea de Apel, privind „presupusa agitație electorală din ziua alegerilor comisă de către candidatul Platformei DA”. Astăzi, 15 iunie, CSJ a respins primul recurs ce vizează procedura, care, potrivit avoctului lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, nu ar fost respectată de către Curtea de Apel, în examinarea contestației.

Tot azi, potrivit agendei ședințelor, la ora 15:30, CSJ urmează să se expună în privința celui de-al doilea recurs depus de Partidului Platforma DA.

Avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel,a declarat pentru Ziarul de Gardă că cele două recursuri depuse la CSJ vizează contestația PSRM admisă de Curtea de Apel, privind „presupusa agitație electorală din ziua alegerilor comisă de către Andrei Năstase”

„Primul recurs care a fost respins de CSJ vizează procedura, care nu a fost respectată de către Curtea de Apel, al doilea recurs vizează fondul cauzei. Ele se examinează în două proceduri de recurs separate și cel târziu astăzi la 9:30, trebuiau să fie soluțiile clare pe ambele recursuri, însă a fost publicată soluția doar pe primul recurs”, spune Dumitru Pavel.

Avocatul lui Andrei Năstase a declarat că ieri, în jurul orei 16:00, socialiștii au depus și ei un recurs la CSJ în privința unei alte contestații împotriva lui Andrei Năstase, privind „implicarea cetățenilor străini în agitația electorală”. Acest recurs trebuie să fie examinat de către CSJ în decursul a trei zile.

Asta, deși ex-candidatul PSRM la alegerile locale, declara ieri, 14 iunie, într-o conferință de presă că nu cunoaște de ce validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase este tergiversată. „Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că primarul trebuia deja să-și intre în drepturi”.

Ceban, despre contestația împotriva lui Năstase: „Nu este o ilegalitate care să influențeze rezultatul alegerilor” 

Mandatul de primar general al mun. Chișinău al lui Andrei Năstase urma să fie validat astăzi, 15 iunie, la ora 10:30 de către Judecătoria Chișinău. Ședința a fost amânată, însă, pentru luni, 18 iunie, pe motiv că pe masa magistraților Curții Supreme de Justiție se află două contestații care vizează neregulile privind turul II al alegerilor locale noi, dar și pentru că la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău nu au ajuns mai multe acte care vizează turul I de scrutin.

Ultima oră! Motivul pentru care instanța a amânat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase 

Vicepreşedintele Partidului DA, Alexandru Slusari, susține că procesul de validare a mandatului de primar al lui Andrei Năstase este tergiversat, deoarece în acest timp s-ar încerca mușamalizarea unor scheme de corupție sau punerea în practică a acestora. Acesta afirmă că în cele două săptămâni după ce liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost ales primar, „pe bandă rulantă” Primăria Chișinău ar fi eliberat documente care vizează interese privind privatizările unor terenuri sau autorizarea unor construcții.

VIDEO/ Declarațiile vicepreședintelui PPDA după ce instanța a amânat validarea mandatului lui Năstase