14:07:39 19.04.2024
Stiri

Parlamentul European cere Rusiei să înceteze ocuparea teritoriilor georgiene

Știri 15.06.2018 13:00 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
Parlamentul European cere Rusiei să înceteze ocuparea teritoriilor georgiene Wikipedia


Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție privind Georgia – „Teritoriile confiscate de la Georgia după 10 ani de intervenție rusă”, în care a cerut Rusiei să înceteze ocuparea teritoriilor georgiene, conform „Georgia Online”.

Potrivit rezoluției, Parlamentul European susține integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei. Documentul menționează că suveranitatea, independența și soluționarea conflictelor prin mijloace pașnice sunt esențiale pentru consolidarea ordinii europene de securitate.

Parlamentarii au remarcat faptul că soluționarea conflictului din Georgia este esențială pentru consolidarea stabilității și securității pe continentul european, iar ocupația Georgiei reprezintă o potențială amenințare pentru suveranitatea țărilor europene.

Parlamentul European a cerut Rusiei să revoce decizia de a recunoaște independența regiunilor din Georgia – Osetia de Sud și Abhazia.

Parlamentul European a cerut Rusiei să respecte în mod necondiționat obligațiile asumate prin acordul de încetare a focului din 12 august 2008, în special cele care implică retragerea trupelor ruse de pe teritoriul georgian.

De asemenea, Parlamentul European a solicitat Rusiei să înceteze ocuparea teritoriilor Georgiei – Abhazia și Osetia de Sud – și să respecte integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei. Totodata, cere Rusiei să ofere misiunii de monitorizare a UE acces nelimitat, astfel încât misiunea să îndeplinească obligațiile stipulate în mandat pe teritoriul Georgiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md