Chișinău: Tarifele pentru apă și canalizare rămân aceleași

Tarifele pentru apă și canalizare în Chișinău rămân aceleași. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a respins demersul companiei Apă-Canal Chișinău de majorare a prețurilor pentru serviciile sale, prestate populației, ca fiind nejustificat.

Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a explicat că motivul principal pentru care demersul furnizorului a fost respins este diminuarea tarifului pentru energie electrică. La fel, instituția nu a acceptat ca în tariful pentru apă să fie incluse și unele cheltuieli care nu au fost justificate.

”Componenta energiei electrice în tariful pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare este de 25 la sută și aceasta a fost diminuată cu câteva ore mai înainte. Al doilea element – ANRE a exclus din tarif componenta cheltuielilor pentru întreținerea rețelelor, introdusă anul trecut. Și asta pentru că investițiile planificate nu au fost efectuate”, a explicat Copaci.

În prezent, consumatorii casnici din Chișinău plătesc 10,69 de lei pentru apă și canalizare, în timp ce tariful pentru agenții economici sunt de 24,46 lei pentru un metru cub. Apă-Canal Chișinău a cerut majorarea tarifelor cu 10%.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.