/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A pretins că poate influența procurorii. O avocată din Bălți, reținută în timp ce primea mită

missing
15 iunie 2018, ora 11:38

În cadrul documentării cazului s-a stabilit că, la finele lunii mai 2018, apărătoarea, acționând în complicitate cu o persoană neidentificată de organul de urmărire penală la această etapă, ar fi pretins și primit mijloace bănești ce nu i se cuvin, sub pretextul că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălţi. Aceasta ar fi dat asigurări că, procurorul de caz în atribuțiile căruia intră examinarea, instrumentarea și reprezentarea acuzării de stat în instanța de judecată, va solicita aplicarea unei sancțiuni mai ușoare în privința inculpatei.

Urmare măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, avocata a fost prinsă în flagrant delict în după-amiaza zilei de ieri. Ea a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de trafic de influență. Pentru acest gen de infracțiune, Codul penal prevede o pedeapsă de până 6 ani de închisoare.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram