Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ultima oră! Motivul pentru…

VIDEO Ultima oră! Motivul pentru care instanța a amânat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Mandatul de primar general al mun. Chișinău al lui Andrei Năstase nu a fost validat de către Judecătoria Chișinău. Ședința din 15 iunie a fost amânată pentru luni, 18 iunie, pe motiv că pe masa magistraților Curții Supreme de Justiție se află două contestații care vizează neregulile privind turul II al alegerilor locale noi, dar și pentru că la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău nu au ajuns mai multe acte care vizează turul I de scrutin.

Înainte de începerea ședinței de judecată, mai mulți susținători ai primarului ales s-au adunat în fața instanței. Aceștia au scandat: „Validați mandatul, respectați poporul!”, „Vrem justiție corectă!” și „Năstase, primarul poporului!”. Oamenii susțin că dacă mandatul nu va fi validat, vor ieși la proteste.

Potrivit secretarului Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău nr. 1, Vitalie Miron, „cursul logic”, ar fi ca instanța să se pronunțe asupra validării mandatului doar după ce Curtea Supremă de Justiție se va pronunța asupra sesizărilor PSRM privind scrutinul din 3 iunie. Acesta susține că legea prevede un termen de zece zile, din momentul recepționării materialelor de la Consiliul Electoral, în care majistrații CSJ trebuie să pronunțe o decizie.