/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Răspunsul Procuraturii deputatului Lilian Carp la demersul privind activitatea Silviei Radu la Union Fenosa

15 iunie 2018, ora 10:22

„După o lună și 5 zile, oficial (termenul legal este de maxim o lună!!!) am primit răspunsul de la procurorii moldoveni, care îmi spun că ei NU au făcut NIMIC ca să vadă cum au dispărut milioane din contul Union Fenosa și cum Union Fenosa făcea afaceri de milioane cu firma Silviei Radu în timp ce aceasta conducea furnizorul de energie electric”, afirmă Carp cu privire la răspunsul primit.

Procuratura a precizat că pe numele Silviei Radu nu au fost pornite și investigate careva cauze penale, respectiv nu i-a fost acordat statut procesual de bănuită sau învinuit.

„Procuratura Generală a examinat adresarea dvs., privind oferirea de informații și vă comunică că Procuratura nu s-a autosesizat vis-a-vis de declarațiile lui Sergiu Tofilat și Tudor Șoitu făcute la conferința de presă din 27 aprilie 2018. Concomitet vă aduce la cunoștință că Procuratura Generală nu a recepționat de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică un careva raport prin care să fie sesizată despre încălcări ale legislației din partea conducerii Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., respectiv nu au fost inițiate careva cauze penale în baza raportului Agenției și nu sunt careva date că au fost efectuate percheziții la întreprinderea dată”, se arată în răspunsul Procuraturii Generale.

Amintim că, activistul Sergiu Tofilat a declarat că potrivit unui raport al ANRE, în perioada 2010 – 2013, Silvia Radu, aflându-se la conducerea Red Union Fenosa, a avut mai multe încălcări. Tofilat a acuzat-o pe Radu că aflându-se la conducerea „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu ar fi achitat peste o suta de milioane de lei unei companii de consultanță pe care tot ea a înființat-o. Totodată, Radu ar fi accesat un împrumut cu o dobândă de peste 14 la sută de la o companie străină, în timp ce BERD oferea bani cu dobândă de trei ori mai mică. „Red Union Fenosa a împrumutat 5 milioane de dolari de la o companie afiliată Holdingului Fenosa. La o rată Libor + 14 jumătate. Asta înseamnă majorarea cheltuielilor, reducerea profitului și dacă ai profit mai mic plătești și impozite mai mici, cu alte cuvinte asta se numește evaziune fiscală,” a menționat Tofilat.

Silvia Radu a negat acuzațiile. „Acuzațiile legate de modul în care a fost administrată Union Fenosa sunt minciuni, până și pretinsul expert a confirmat, fără să vrea asta, spunând cât de disperat este să nu ajung în funcția de primar și sugerând că face toate aceste mizerii în acest scop”, a scris Radu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram